EN   •            RU Acasă
lorem ipsum dolor sit

TURISM VINICOL

   Degustarea şi servirea bucatelor gustoase reprezintă o preocupare principală la Castel Mimi. Restaurantul, wine barul, cafenea, bucătărie tradițională în aer liber, pavilionul – sunt diferite locaţii la Castel Mimi în care vinul este rege. Două beciuri subterane reprezintă prima şi ultima etapă a unui tur ghidat în autenticitatea și excelența vinulurilor de la Castel Mimi.

Culesul strugurilor

Culesul strugurilor

Feteasca Albă, Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rară Neagră – sunt soiurile de viţă de vie locale cu un potenţial mare, pe care Castel Mimi pune accent. Strugurii sunt culeşi manual de pe podgorii însorite. La Castel Mimi este păstrată tradiţia vinului adevărat, îmbunătăţită cu tehnologii avansate.

Galeriile subterane

Beciuri

Galeriile subterane de la Castel Mimi au mai mult de un secol. Beciurile din cărămidă au fost construite de Constantin Mimi şi au fost restaurate cărămidă cu cărămidă, păstrându-se tehnologia originală. Într-una din sălile subterane a fost păstrat un perete cu plăci ceramice – aşa cum a fost în perioada sovietică – este şi asta o parte din istoria Castel Mimi. Este curios faptul că ventilarea beciurilor se face prin găuri de aerisire construite acum 100 de ani, erau atunci şi acum sunt eficiente.

Excursii

Excursii

Degustarea şi servirea bucatelor gustoase reprezintă o preocupare principală la Castel Mimi. Restaurantul, wine barul, cafenea, bucătărie tradițională în aer liber, pavilionul – sunt diferite locaţii la Castel Mimi în care vinul este rege.
Excursii cu degustare

Excursii cu degustare


       Excursiile cuprind o istorie bogată și coplișitoare legată de Castel și de fondatorul acestuia Constantin Mimi.
Vizitatorii au ocazia să viziteze grădinale, beciurile și partea de producere a vinăriei, fiecare etapă fiind presurată cu detalii și curiozități, tăinuite timp de mai multe decenii.

Excursiile sunt incununate cu degustări ghidate de vinuri, produse cu pasiune la Castel Mimi după cele mai alese tradiții basarabene.