Podgorii si tehnologie

Calitatea excepțională a vinurilor noastre se datorează lungii noastre istorii de pionierat în domeniul noilor tehnologii, condițiilor ideale și unice de cultivare a viței de vie, dar și pasiunii și competenței demonstrate de vinificatorii noștri în fiecare etapă a procesului de producție.

Terroir-ul

Podgoriile noastre sunt situate în regiunea Codru a Moldovei, unde se întind pe versanții dealurilor Speia, aproape de râul Nistru. Această locație, combinată cu structura unică a solului și clima, alcătuiesc condițiile ideale de creștere pentru viile noastre, permițându-le să înflorească și să dea cele mai bune vinuri.

Vineyard and man working_Moldova's Top Tourist Attraction

Viile

Viile noastre au de la 5 ani, precum Viorica, până la 20, 30 de ani. Ele se întind pe o suprafață de 170 de hectare, dar o cantitate suplimentară este obținută de la producătorii de struguri locali, ceea ce înseamnă că recoltăm struguri de pe aproximativ 400 de hectare anual.

Oamenii noștri

Suntem mândri de pasiunea, competența și experiența demonstrate de oamenii noștri în fiecare etapă a procesului de producție, garantând că vinurile de cea mai bună calitate sunt produse la Castel Mimi. Noi credem, de asemenea, în susținerea comunității noastre și astfel mulți dintre oamenii noștri sunt recrutați din satele din apropiere.

Culegerea roadei

Pentru a ne asigura că sunt produse doar vinuri de cea mai înaltă calitate, recoltăm manual în containere mici și tăiem mai mult de 30% din struguri, pentru a obține un gust mai bun și mai concentrat. Lucrând mai mult manual, evităm poluarea aerului cu utilaje, asta însemnând un mediu de creștere mai bun pentru viile noastre.

Maturarea în butoaie

Noi maturăm vinurile roșii și unele albe în cele mai bune butoaie de stejar franțuzesc care au cea mai mare densitate a lemnului. La Castel Mimi veți găsi cel mai mare parc de butoaie franțuzești din întreaga Moldova.

Tehnologia noastră

Vinificația noastră combină atât tradiția, cât și tehnologia de ultimă oră. Pentru a ne menține statutul de excelență în vinificație, nu ne mulțumim niciodată cu mai puțin decât cel mai bun. Castel Mimi este foarte mândru de echipamentele sale de ultimă generație și de echipa sa de vinificatori, care ne permit să obținem cel mai bun vin.