LUCRURI DE FĂCUT ÎN MOLDOVA

Sunt atât de multe lucruri uimitoare de făcut în Moldova. Aici v-am pus la dispoziție o listă de lucruri pe care le puteți face atât lângă Chișinău, cât și în toată Moldova.

CE POT SĂ FAC EU ÎN MOLDOVA?

Sunt multe lucruri minunate de făcut în Moldova. Dacă doriți să fiți în aer liber, vă recomandăm: ciclism și drumeție, o vizită în pădurea Anenii Noi, picnic și pescuit pe râul Nistru, o vizită la podgorie sau participați la recoltarea strugurilor în septembrie. Vă invităm să veniți la Castel Mimi să faceți turul podgoriilor noastre, să vă plimbați prin numeroasele noastre grădini și terase în aer liber, și chiar să faceți o baie în piscina noastră în aer liber.

Outdoor event_Things to do in Moldova
CE AR TREBUI SĂ VIZITEZ LÂNGĂ CHISINAU?

Chiar în Chișinău trebuie să vizitați Arcul de Triumf, Grădina Publică „Ștefan cel Mare” și Monumentul lui Ștefan cel Mare. În apropiere de Chișinău veți descoperi Castel Mimi, singurul castel din Moldova, la doar 38 km de aeroportul din Chișinău, este o destinație care nu trebuie ratată.

Castel Mimi_The history of Moldovan winemaking
PENTRU CE ESTE MAI FAMOASĂ MOLDOVA?

Moldova este poate cel mai bine cunoscută pentru vinul său, care este absolut delicios. Prima viță de vie din Moldova a fost înregistrată cu 7.000 de ani î.Hr. Astăzi, Moldova are mai multă viță de vie per locuitor decât oriunde în lume. Puteți încerca sau cumpăra unele dintre cele mai cunoscute vinuri din Moldova la Castel Mimi, unul dintre cei mai cunoscuți producători de vin din țară.

Moldovan wine bottles. What wine does Moldova make/All about Moldovan wine
CE POT CUMPĂRĂ ÎN MOLDOVA?

Vin: Moldova produce o gamă incredibilă de vinuri de clasă mondială, atât din soiuri autohtone, precum Rară Neagră, Fetească Albă și Fetească Neagră, cât și soiuri străine precum Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling, Muscat, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir și Malbec.

Ceramică: căutați ghivece, ulcioare, farfurii și boluri cu linii, puncte și cercuri, frumoase și deschise, semne ale ceramicii tradiționale moldovenești.

Instrumente muzicale tradiționale: În mod cert, cel mai tradițional instrument muzical din Moldova este flautul și, desigur, naiul (asemănător cu flautul și făcut din trestie sau soc).

Păpuși tradiționale: Acestea sunt personificări artistice ale folclorului moldovenesc, îmbrăcate în ținuta lor „de zile mari”.

La Castel Mimi puteți încerca și cumpăra vinuri făcute din toate soiurile autohtone moldovenești.

Moldovan wine bottles. What wine does Moldova make/All about Moldovan wine
CE MÂNCĂRURI AR TREBUI SĂ GUSTAȚI ÎN MOLDOVA?

Nicio călătorie în Moldova nu este completă fără să gustați celebrul desert moldovenesc, Babă Neagră. Acest desert delicios este preparat de obicei în ajunul unor importante sărbători religioase sau de familie. Se gătește 6 ore, la temperaturi scăzute, iar datorită caramelizării zahărului, desertul capătă o delicioasă culoare maronie.

Puteți încerca acest desert și alte preparate tradiționale moldovenești la restaurantul nostru cu bucătărie fină Castel Mimi.

Eat Baba Neagra_Plate of food_Traditional Moldovan fine dining restaurant_near Chisinau_Moldova

Unde să guști și să cumperi

Tururi Vinicole Restaurant & bar Magazinul Nostru