LUCRURI DE FĂCUT ÎN MOLDOVA

Chișinău abundă în capodopere arhitecturale, multe dintre acestea au fost proiectate de faimosul arhitect rus Alexandru Bernardazzi. Oraș surprinzător de verde, cu copaci plantați de-a lungul străzilor și bulevardelor, care sunt deosebit de frumoase în timpul primăverii și verii. Parcul central, Valea Morilor și Grădina Publică Ștefan cel Mare perfect s-ar potrivi pentru plimbări.

Centrul Moldovei vă va surprinde cu aventuri și o porție de spiritualitate de la vechile noastre mănăstiri. Puteți face hiking și biking în Plaiul Fagului, prin Codrii Moldovei, rock climbing la Orheiul Vechi sau kayaking pe Nistru.

Orheiul Vechi este o destinaÈ›ie obligatorie de vizitat, zonă plină de mister, legende È™i priveliÈ™ti care îți vor tăia răsuflarea. Aflată la distanÈ›a de numai 45-50 de min de capitala ChiÈ™inău. Aici puteÈ›i vizita Biserica NaÈ™terea Maicii Domnului, cetatea geto-dacilor, Schitul „PeÈ™teră” È™i de asemenea să aveÈ›i parte de următoarele activități : hiking, zborul cu paraplanta, alpinism.

La Centrul „Ceramica Triboi” situat în satul CioreÈ™ti, raionul Nisporeni, puteÈ›i participa la un master class de olărit alături de stăpânul Zaharia. La CioreÈ™ti poÈ›i admira colecÈ›ia de lucrări artizanale, procura sau comanda o creaÈ›ie personalizată din lut. De asemenea, Centrul dispune de un restaurant unde vizitatorii se pot delecta cu bucatele tradiÈ›ionale savuroase.

Rezervația naturală Plaiul Fagului este situată la nord-vest de Chișinău, lângă orașul Ungheni, în satul Rădenii Vechi. Acolo puteți vizita mănăstirea Veverița, face camping, pescuit, plimbări cu bicicleta, și drumeții prin Codri, pe trasee de 1,5 și 3 km.

Palatul Manuc Bey este un conac în stil francez , cu o grădină fermecătoare, turnul de pază și un parc bine întreținut. A fost construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea după proiectul arhitectului Alexandru Bernardazzi.

Nordul Moldovei vă întâmpină cu natură spectaculoasă și monumente arhitecturale pline de istorii, Peștera de la Criva, cel mai nordic punct al țării la Naslavcea, conace și bisericile vechi de la Drochia, Bocancea, precum și parcul Țaul merită o vizită. Iar dacă, vi se face dor de puțină gălăgie, treceți pe la Soroca- capitala romilor din Moldova.

Dealul BălăneÈ™ti, situat în satul cu acelaÈ™i nume, este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova. Numit È™i „piscul lui Miron” dealul are o înălÈ›ime de 429 metri. AjunÈ™i în vârf bucuraÈ›i-vă de priveliÈ™tea ce vi se deschide. VeniÈ›i È™i cuceriÈ›i „Everestul moldovenesc”!

PeÈ™tera „Emil RacoviÈ›a”, situată la Criva, este una dintre cele mai mari peÈ™teri din lume. Aici se află peste 20 de lacuri subterane, dar  È™i o mulÈ›ime de formaÈ›iuni calcaroase de o frumuseÈ›e deosebită.

La sudul Moldovei veți descoperi o multitudine de destinații interesante de explorat, spre exemplu Găgăuzia, numită și cea mai colorată parte a Moldovei, Găgăuzia o să vă uimească prin energia, tradițiile și oamenii ei, un popor apropiat cultural de turci, însă de confesiune sunt creștini ortodocși, iar limba găgăuza este considerată de UNISCO ca fiind o limbă pe cale de dispariție, astfel dăruindu-i acestui popor o unicitate aparte. În Slobozia Mare, din raionul Cahul, este situat lacul Beleu cu diversitatea de păsări și nuferi. Iar în satul Văleni din Cahul vă puteți opri la Muzeul Pâinii, unde veți cunoaște istoria pâinii festive din Moldova și veți gusta o plachie din pește proaspăt prins.

 

Unde să guști și să cumperi

Tururi Vinicole Restaurant & bar Magazinul Nostru