LUCRURI DE FĂCUT ÎN MOLDOVA

Chișinău abundă în capodopere arhitecturale, multe dintre acestea au fost proiectate de faimosul arhitect rus Alexandru Bernardazzi. Oraș surprinzător de verde, cu copaci plantați de-a lungul străzilor și bulevardelor, care sunt deosebit de frumoase în timpul primăverii și verii. Parcul central, Valea Morilor și Grădina Publică Ștefan cel Mare perfect s-ar potrivi pentru plimbări.

Centrul Moldovei vă va surprinde cu aventuri și o porție de spiritualitate de la vechile noastre mănăstiri. Puteți face hiking și biking în Plaiul Fagului, prin Codrii Moldovei, rock climbing la Orheiul Vechi sau kayaking pe Nistru.

Orheiul Vechi este o destinație obligatorie de vizitat, zonă plină de mister, legende și priveliști care îți vor tăia răsuflarea. Aflată la distanța de numai 45-50 de min de capitala Chișinău. Aici puteți vizita Biserica Nașterea Maicii Domnului, cetatea geto-dacilor, Schitul „Peșteră” și de asemenea să aveți parte de următoarele activități : hiking, zborul cu paraplanta, alpinism.

La Centrul „Ceramica Triboi” situat în satul Ciorești, raionul Nisporeni, puteți participa la un master class de olărit alături de stăpânul Zaharia. La Ciorești poți admira colecția de lucrări artizanale, procura sau comanda o creație personalizată din lut. De asemenea, Centrul dispune de un restaurant unde vizitatorii se pot delecta cu bucatele tradiționale savuroase.

Rezervația naturală Plaiul Fagului este situată la nord-vest de Chișinău, lângă orașul Ungheni, în satul Rădenii Vechi. Acolo puteți vizita mănăstirea Veverița, face camping, pescuit, plimbări cu bicicleta, și drumeții prin Codri, pe trasee de 1,5 și 3 km.

Palatul Manuc Bey este un conac în stil francez , cu o grădină fermecătoare, turnul de pază și un parc bine întreținut. A fost construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea după proiectul arhitectului Alexandru Bernardazzi.

Nordul Moldovei vă întâmpină cu natură spectaculoasă și monumente arhitecturale pline de istorii, Peștera de la Criva, cel mai nordic punct al țării la Naslavcea, conace și bisericile vechi de la Drochia, Bocancea, precum și parcul Țaul merită o vizită. Iar dacă, vi se face dor de puțină gălăgie, treceți pe la Soroca- capitala romilor din Moldova.

Dealul Bălănești, situat în satul cu același nume, este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova. Numit și „piscul lui Miron” dealul are o înălțime de 429 metri. Ajunși în vârf bucurați-vă de priveliștea ce vi se deschide. Veniți și cuceriți „Everestul moldovenesc”!

Peștera „Emil Racovița”, situată la Criva, este una dintre cele mai mari peșteri din lume. Aici se află peste 20 de lacuri subterane, dar  și o mulțime de formațiuni calcaroase de o frumusețe deosebită.

La sudul Moldovei veți descoperi o multitudine de destinații interesante de explorat, spre exemplu Găgăuzia, numită și cea mai colorată parte a Moldovei, Găgăuzia o să vă uimească prin energia, tradițiile și oamenii ei, un popor apropiat cultural de turci, însă de confesiune sunt creștini ortodocși, iar limba găgăuza este considerată de UNISCO ca fiind o limbă pe cale de dispariție, astfel dăruindu-i acestui popor o unicitate aparte. În Slobozia Mare, din raionul Cahul, este situat lacul Beleu cu diversitatea de păsări și nuferi. Iar în satul Văleni din Cahul vă puteți opri la Muzeul Pâinii, unde veți cunoaște istoria pâinii festive din Moldova și veți gusta o plachie din pește proaspăt prins.

 

Unde să guști și să cumperi

Tururi Vinicole Restaurant & bar Magazinul Nostru