Restaurantul și barurile Castel Mimi sunt locația perfectă pentru cei care vor să se delecteze cu specialități rafinate din bucătăria gastronomică moldovenească, într-o ambianță relaxantă și luxoasă.
Toate bucatele sunt preparate din ingrediente proaspete de cea mai înaltă calitate, concepute ca să aibă un impact minim asupra mediului. Plăcerea există în fiecare mușcătură, în special acompaniată de vinurile moldovenești de top din colecția noastră. Citiți mai departe pentru detalii despre restaurantul tradițional cu bucătărie fină „Bufnița albă” sau încercați barurile noastre Wine & coffee time bar și Wine party room.
Restaurant de fine dining „Bufnița albă”
„Bufnița albă” este primul restaurant cu bucătărie fină din Moldova, unde vă puteți bucura de preparate excepționale inspirate din gastronomia tradițională moldovenească, cu influențe fine ale bucătăriei franțuzești din regiunea Provence. Vă puteți delecta cu cea mai bună mâncare și vinuri excelente pe care Moldova le poate oferi în locația incredibilă a vinăriei Castel Mimi. Meniul nostru À La Carte vă va uimi print-o selecție bogată de delicatese, toate preparate de bucătarul nostru după cele mai bune rețete.
ORE DE DESCHIDERE
Luni – marți: închis
Miercuri – Vineri: 12:00 – 20:00
Sâmbătă – duminică: 12:00 – 22:00
„Bufnița albă” este singurul restaurant cu bucătărie fină din Moldova, unde vă puteți bucura de preparate excepționale inspirate din gastronomia tradițională moldovenească, cu influențe fine ale bucătăriei franțuzești din regiunea Provence. Vă puteți delecta cu cea mai bună mâncare și vinuri excelente pe care Moldova le poate oferi în locația incredibilă a vinăriei Castel Mimi. Meniul nostru À La Carte vă va uimi print-o selecție bogată de delicatese, toate preparate de bucătarul nostru după cele mai bune rețete.
ORE DE DESCHIDERE
Luni – marți: închis
Miercuri – Vineri: 12:00 – 20:00
Sâmbătă – duminică: 12:00 – 22:00
CUM SĂ REZERVAȚI
Prin email: rezervari@castelmimi.md sau sunați-ne: +373 265 0 1893
PATEU DE CASĂ
O specialitate a casei care are la bază o veche rețetă de familie de la proprietarii Castel Mimi. Pateul este făcut din ficat de pui și se coace în borcanul de sticlă în care este servit. Are un gust unic, ce provine dintr-un ingredient secret, cunoscut doar de o mână de oameni. Pateul este servit cu chipsuri de pâine de casă și murături în saramură. Vă recomandăm acest fel de mâncare cu un pahar de Castel Mimi Cabernet Sauvignon Rosé.
COQ AU VIN
Chiar dacă are un nume franțuzesc, și acest fel de mâncare are la bază o veche rețetă de familie. Cocosul este prăjit pe tigaie până se rumenește delicios. Până să intre carnea la cuptor, se adaugă legume cu sos de vin alb. Când cocoșul e gata, este asezonat și stropit bine cu vin roșu Castel Mimi. Vă recomandăm acest fel de mâncare cu un pahar de Castel Mimi Roșu de Bulboaca, maturat timp de 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc, sau cu Castel Mimi Malbec, maturat timp de 18 luni.
MELCI DE VIȚĂ de vie MOLDOVENEȘTI
Acest fel de mâncare este gătit din melci crescuți pe podgoriile noastre și asta-i face mai delicioși decât toți. Melcii sunt serviți cu un sos de unt savuros, asezonat cu usturoi și ierburi aromatice culese în grădina Castel Mimi. Vă recomandăm să stropiți melcii cu suc de lămâie și să înmuiați pâinea în sosul de unt, pentru a vă bucura pe deplin de acest aperitiv. Un acompaniament perfect pentru acest fel de mâncare este un pahar proaspăt de Castel Mimi Fetească Albă.
SOMON SĂLBATIC
„Bufnița albă” este singurul restaurant din Moldova care servește exclusiv somon sălbatic. Are un gust superior, o culoare diferită și este mult mai sănătos decât peștele crescut în fermă. Este servit cu remuladă de dovleac proaspăt și sos de muștar. Merge bine cu un pahar de Castel Mimi Sauvignon Blanc sau Codru PGI Pinot Gris.
BABĂ NEAGRĂ
Babă neagră este cel mai faimos și mai tradițional desert moldovenesc, și este preparat de obicei în ajunul unor importante sărbători religioase sau de familie. Se gătește 6 ore, la temperaturi scăzute, timp în care zahărul se caramelizează, dându-i o culoare maro bogată și un gust delicios. Se servește cu cremă Anglaise și sosuri de prune, și de vin. Vă recomandăm acest desert cu un pahar de vin de desert Castel Mimi Ice Wine.
DESSERTUL NOSTRU SPECIALITATEA CASEI
Vinul se află în inima Castel Mimi și de aceea am creat un desert care este o celebrare a vinului. Desertul casei se face din înghețată de vin, pară gătită în vin roșu, prune uscate locale înăbușite în vin, jeleu de miere și vin, toate servite în sos de vin. Vă recomandăm acest desert cu un pahar de Ice Wine.