ISTORIA VINIFICAȚIEI

Istoria vinificației în Moldova a început cu mult înainte ca Constantin Mimi să creeze Castelul Mimi, acum aproximativ 3000 de ani. Industria vinificației a parcurs un drum lung de atunci și a văzut multe evoluții. Istoria noastră în domeniul vinificație începe cu Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei și unul dintre cei mai prolifici vinificatori și politicieni ai secolului XX.

Legenda lui Constantin Mimi

Legendele sunt create de oameni extraordinari care realizează lucruri mărețe, motivați de pasiunea și visele lor, fără teamă de munca grea și cu dăruire. Unul dintre acești oameni este creatorul nostru, Constantin Mimi, un pionier, vinificator emblematic și o figură publică importantă a secolului XX. Și-a dedicat viața vinului. Aplicând cunoștințele dobândite în Europa de Vest, Constantin Mimi a reușit să construiască primul castel din Moldova. Acest lucru l-a îndemnat să producă vinuri excelente și să ridice standardele prin implementarea noilor tehnologii. Grație acțiunilor sale, industria de vinificație a țării a fost nu o singură dată salvată, astfel că astăzi Moldova poate fi unul dintre principalii producători de vin din lume.

Moștenirea lui Constantin Mimi continuă. Castelul împreună cu rețetele sale secrete și abordarea sârguincioasă au fost transmise generațiilor viitoare de vinificatori, care-i răsplătesc memoria continuând producerea vinurilor de înaltă calitate, potrivite pentru orice ocazie. Așadar, să ridicăm împreună un pahar de vin pentru a ne aminti de această personalitate remarcabilă care a susținut dezvoltarea culturii vinicole moldovenești.

Constantin Mimi_The history of Moldovan winemaking

TIMELINE

Astăzi Castel Mimi este unul dintre obiectivele turistice de top din Moldova, o adevărată comoară națională. Incluși în top 15 cele mai frumoase vinării din lume, noi prezentăm atât istorie, cât și arhitectură modernă celor 30.000 de vizitatori care vin în fiecare an din peste 80 de țări ale lumii. La Castel Mimi, vizitatorii redescoperă Moldova prin vinuri strălucitoare, preparate delicioase și tradiții locale. Suntem o vinărie prietenoasă familiei, iar vizitatorii atât tineri, cât și cei în vârstă vor fi încântați de vizita la faimosul Castel Mimi.

Constantin Mimi_The history of Moldovan winemaking