ATRACȚIE TURISTICĂ DE TOP

La Castel Mimi suntem mândri de poziția noastră ca una dintre cele mai importante atracții turistice din Moldova. Incluși pe lista primelor 15 cele mai frumoase vinării din lume, prezentăm atât istorie, cât și arhitectură modernă celor 30.000 de vizitatori care vin în fiecare an din peste 80 de țări ale lumii. Vizitatorii se pot delecta cu o excursie prin singurului castel din Moldova, pot afla despre rolul nostru unic în istoria vinificației moldovenești și despre cum păstrăm vii tradițiile moldovenești în mâncarea și vinul nostru, pot explora terasele noastre uimitoare și grădinile veșnic verzi. Suntem o vinărie prietenoasă familiei, iar vizitatorii atât tineri, cât și cei bătrâni vor fi încântați de vizita la faimosul Castel Mimi.

Old photo of Castel Mimi_Moldova's Top Tourist Attraction

Istoria noastră

Istoria noastră în domeniul vinificației începe cu Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei și unul dintre cei mai prolifici vinificatori și politicieni ai secolului XX. Aflați despre rolul nostru fascinant în istoria Moldovei.

Citește mai mult
Castel mimi_Moldova's Top Tourist Attraction

Castelul nostru

Castel Mimi este singurul castel din Moldova, fiind recunoscut și drept una dintre cele mai frumoase vinării din lume. A fost construit, în 1893, de Constantin Mimi și a văzut de atunci multe evoluții, cea mai importantă fiind cea din 2015, când arhitectul de renume mondial Arnaldo Tranti a transformat castelul nostru într-un incredibil complex turistic care este astăzi.

Vineyard and man working_Moldova's Top Tourist Attraction

Podgoriile și tehnologia noastră

Calitatea excepțională a vinurilor noastre se datorează lungii noastre istorii de pionierat în domeniul noilor tehnologii, condițiilor ideale și unice de cultivare a viței de vie, dar și pasiunii și competenței demonstrate de vinificatorii noștri în fiecare etapă a procesului de producție.

Citește mai mult
Castel Mimi gardens_Moldova's Top Tourist Attraction

Grădinile și terasele noastre

Castel Mimi găzduiește o gamă unică și diversă de terase uimitoare și grădini veșnic verzi. Spațiile noastre exterioare includ o piață a orașului, terase de vară, zone de picnic și masterclass-uri de gătit, și o curte pentru evenimente culturale mari, precum concerte, spectacole sau dineuri în aer liber.

Citește mai mult
Time cellar_Moldova's top tourist attraction

Beciul timpului

În beciurile Castel Mimi, așteaptă să fie descoperit un miracol, cunoscut sub numele de Masa timpului. Te va purta înapoi în timp și va scoate la lumină istoria fascinantă a singurului castel din Moldova.

Oldest bottle of wine in Moldova_Moldova's Top Tourist Attraction

Cea mai veche sticlă de vin din moldova

Una dintre numeroasele comori din beciurile Castel Mimi este cea mai veche sticlă de vin din Moldova, un Bremen Ratskeller Apostol din 1727. Secretul longevității sale este mierea pe care călugării germani au adăugat-o ca conservant. Această sticlă face parte din Colecția de vinuri inclusă în Patrimoniu Mondial UNESCO.

Traditional Moldovan wood burning oven_Moldova's Top Tourist Attraction

Păstrând vii tradițiile moldovenești cu mâncarea și vinul nostru

La Castel Mimi puteți savura mâncăruri tradiționale moldovenești în restaurantul nostru sau puteți învăța să vă preparați plăcinte tradiționale în cuptorul cu lemne. Puteți degusta toate soiurile autohtone din Moldova într-unul dintre tururile noastre vinicole și puteți cunoaște tradițiile cu care ne mândrim, și le perpetuăm în procesul de vinificație.

Tsar Nicholas II _ Moldova's Top Tourist Attraction

Vizitatori regali

Castel Mimi a salutat de-a lungul timpului mulți vizitatori celebri precum ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, în 1914, Carol al II-lea, moștenitor al tronului românesc, în 1925, și Mary Donaldson, Prințesă a Danemarcei, în 2016. Am salutat și mulți politicieni, lideri de business, celebrități și artiști din întreaga lume.

Christmas markets at Castel Mimi_Moldova's Top Tourist Attraction

Evenimente anuale

În fiecare an, Castel Mimi găzduiește patru evenimente fascinante și captivante. Cu muzică live, mâncare gastronomică tradițională și lumini de sărbătoare, mii de oameni, tineri și bătrâni, se pot bucura de deliciile sărbătorilor anuale desfășurate la Castel Mimi.

Citește mai mult
Mimi museum_Moldova's Top Tourist Attraction

Muzeul mimi

În curând, Muzeul Mimi, o comoară de artefacte istorice din trecutul fascinant al Castelului Mimi, descoperită în frumosul nostru castel.

Outdoor event_Moldova's Top Tourist Attraction

Lucruri de făcut în moldova

Dacă doriți să combinați vizita dvs. la Castel Mimi cu alte activități din zonă sau din toată Moldova, consultați ghidul nostru Lucruri de făcut în Moldova.

Citește mai mult